Wat is bioglasteelt

Biologische glastuinbouw staat voor eko gecertificeerde teelt van glasgroenten in de grond met behulp van biologische gewasbescherming en biologische meststoffen.

Biologische glastuinbouw

Biologisch glastuinbouw in Nederland zou je kunnen verdelen in bedrijven die op kleinere schaal biologische tuinbouw bedrijven (veelal koude kas of licht verwarmd) die vooral rechtstreeks aan consumenten leveren en tuinbouw bedrijven in verwarmde kassen en de biologische producten meer verhandelen aan biologische handelaren en supermarkten die biologische groenten verkopen.

Binnen onze vereniging zijn het merendeel leden van de 2e groep. Wij telen met name biologische tomaten in allerlei maten en vormen biologische paprika in verschillende kleuren, biologische komkommer en aubergine. In de winter zijn er ook telers die nog blad gewassen telen zoals sla en paksoi. De communicatie met de consument wordt voor ons hoofdzakelijk verricht door Bionext waar wij een onderdeel van zijn. Ook zijn we een onderdeel van Biohuis waar alle biologische boeren en tuinders lid van kunnen zijn. Biohuis en Bionext verzorgen voor ons een stuk van de Biologische belangenbehartiging.